Ciasto kadayif (kataifi) to składnik viralowej czekolady dubajskiej. Dubajska czekolada wypełniona jest właśnie chrupiącymi nitkami ciasta kadayif.
Przepis na dubajską czekoladę znajdziesz na naszym blogu.
Przygotowanie:
opakowanie ciasta Kadayıf
250 margaryny 200 g grubo pokrojonych orzechów włoskich i pistacjowych 6 szklanek cukru (radzimy dać mniej) 4 szklanki wody
4-5 kropli cytryny
Ciasto wymieszać z 250 gr rozpuszczonej margaryny, podzielić na 2 części. 1 część ciasta rozłożyć na szerokiej blaszce, posypać orzechami, przykryć 2 połówką ciasta, wsadzić do piekarnika nagrzanego 200˚C, piec 20 minut
Syrop
Rozpuścić wodę z cukrem, dodać sok z cytryny, zagotować. Upieczony Kadayıf zalać gorącym syropem, odstawić na godzinę.
Skład: mąka pszenna, woda, skrobia pszenna, sól
Waga: 500g
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.