Dżem figowy z dojrzałych żółtych fig – zawartość owoców 50%
Dżem ma piękny, głęboki kolor, z charakterystycznymi pestkami chrupiącymi w buzi.
Do produkcji dżemu wykorzystano wyłącznie najwyższej jakości figi, które dojrzewały w bułgarskim słońcu. Dzięki temu owoce są odpowiednio słodkie, tą właśnie słodycz zamyka się potem w konfiturze.
Wykonany zgodnie z tradycyjnymi recepturami
Bez dodatku cukru, konserwantów, sztucznych barwników.
Figi są cennym źródłem witamin i minerałów, przede wszystkim wapnia oraz potasu, który obniża ciśnienie i udrażnia naczynia krwionośne. Częste spożywanie fig lub przetworów z figami obniża poziom złego cholesterolu, chroniąc tym samym przed miażdżycą i udarem. Regularne zajadanie się konfiturą figową podnosi również odporność organizmu ze względu na znaczne ilości witaminy C.
Skład: figi 50%, skoncentrowany sok jabłkowy, środek żelujący – pektyna, regulator kwasowości: sok z cytryny.
Polecam na śniadanie na bagietkę lub croissant, także do ciast, muffinek, naleśników, owsianek a także deski serów.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.