To doskonały wybór dla miłośników naturalnych produktów bez sztucznych dodatków. Dżem Elifce świetnie sprawdza się jako smarowidło do pieczywa, dodatek do serów, naleśników, jogurtu, a także jako baza do sosów czy wypieków. Powstaje według tradycyjnej tureckiej receptury, która pozwala zachować pełnię smaku i wartości odżywczych owoców.
Zastosowanie: do pieczywa, serów, deserów, naleśników, jogurtu oraz jako składnik sosów i wypieków.
Składniki: figi 50,8%, cukier, substancja zagęszczająca: pektyna owocowa, regulator kwasowości: kwas cytrynowy.
Alergeny: produkt może zawierać śladowe ilości siarczynów i orzechów.
Wartości odżywcze:
Wartość odżywcza w 100 g produktu: wartość energetyczna 1386 kJ / 326 kcal; tłuszcz <0,5 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone <0,5 g; węglowodany 79 g, w tym cukry 61 g; błonnik <0,5 g; białko 1,2 g; sól 0,13 g.
Masa netto: 255 g.
Kraj pochodzenia: Grecja (figi tureckie).


Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.