Ocet wytwarzany w drodze fermentacji karczochów, przyjemnie pachnący i lekko cierpki. Swoim niepowtarzalnym aromatem dodaje smaku sałatkom i sosom.
Ocet karczochowy wyróżnia się szczególnie tym, że wspomaga zdrowie układu trawiennego i funkcje wątroby. Nasz ocet wytwarzany jest w naturalnym procesie fermentacji. Nie zawiera żadnych dodatków i jest produktem całkowicie naturalnym.
Korzyści z octu karczochowego:
– dobry na anemię
– aktywuje jelita
– równoważy poziom cukru we krwi
– chroni wątrobę
– wzmacnia komórki mózgowe
Nasze octy ziołowe zawierają kwas octowy, który:
– wspomaga obniżanie poziom cukru we krwi
– redukuje poziom cholesterolu
– zmniejsza apetyt
Jak pić ocet?
Ocet zawsze należy rozcieńczać wodą lub dodawać do potraw. Dawkować można go na przykład, pijąc szklankę wody z jedną łyżką octu z karczocha na czczo i po jednej przed obiadem oraz kolacją w takich samych proporcjach octu i wody. Niektórzy uwielbiają smak octów i piją je tylko z wodą. Jeśli nie należysz do tej grupy, z powodzeniem możesz mieszać nasz ocet owocowy z innymi produktami i przyprawami.
Świetnie sprawdzi się także jako dressing w sałatkach, nadając im wyrazisty, orzeźwiający, cierpki aromat.
Skład: ocet z karczocha
Kwasowość: 4%
Pojemność: 500ml
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.