Czarne tureckie oliwki z pestką charakteryzują się wspaniałym smakiem. Oliwki są średniej wielkości, mają okrągły kształt, mięsisty, lekki miąższ, są naturalnie fermentowane.
Oliwki swój wyjątkowy smak zawdzięczają warunkom klimatycznym oraz umiejętnościom w zakresie przetwarzania oliwek, które lokalni producenci z okręgów Gemlik, Iznik, Mudanya i Orhangazi rozwijali przez lata.
Czarne oliwki są cennym źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych, które obniżają poziom złego cholesterolu, są skarbnicą minerałów i mikroelementów oraz zawierają witaminy młodości A i E. Zaliczamy je do grupy produktów działających przeciwbólowo, a zwłaszcza przeciw-migrenowo. Według naukowców wystarczy tylko siedem oliwek dziennie, aby żyć dłużej.
Nie zawierają sztucznych konserwantów i barwników.
Skład: czarne oliwki, sól, olej kukurydziany, sorbat potasu
Waga: 1 kg
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.