Średnioostra papryka Pul Biber w płatkach.
Turecka papryka produkowana według tradycyjnej receptury, dzięki powolnemu suszeniu pul biber nabiera ostrości i wzbogaca swój smak.
Barwa Pul Biber zależy od czasu suszenia, im dłuższy tym przyprawa jest ciemniejsza.
Pul Biber nadaje orientalnego smaku każdemu rodzajowi mięsa, sałatkom i zupom. Jeśli Pul Biber połączymy z innymi ziołami i oliwą z oliwek otrzymamy wspaniałą marynatę do kurczaka, indyka oraz innego mięsa do pieczenia. Pul Biber świetnie sprawdza się jako zamiennik pieprzu. Często posypuję papryką kanapki i pizzę, doskonała do tureckiej pide.
Jeśli Pul Biber jest dla Ciebie za ostry spróbuj antep isot.
Skład: papryka płatki, olej roślinny, sól
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.