Ser kozi Gazi to najpopularniejszy rodzaj tureckiego sera. Ser jest dosyć słony o zwartej konsystencji, zatopiony w solance.
Ser jest doskonałym dodatkiem do tureckich börkow, pidy, kotletow mielonych jako kaşarlı köfte, sałatek, jajecznicy
Ser jest świetny do sałatek, szczególnie polecamy sałatkę pasterską – coban salatasi, na którą przepis znajdziecie na naszym blogu.
Składniki: pasteryzowane mleko kozie, sól, podpuszczka mikrobiologiczna, kultury kwasu mlekowego
Zawartość tłuszczu w suchej postaci co najmniej 50%
Wartości odżywcze:
Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna 1252 kJ / 299 kcal; Tłuszcz 26 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 20 g; Węglowodany 0,7 g, w tym cukry 0,1 g; Białko 16,7 g; Sól 2,3 g.
Waga netto: 180g


Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.