Suszone owoce berberysu są kwaśne, nie bez powodu nazywane są polską cytryną. W smaku przypominają owoce żarnowca lecz są łagodniejsze. Zapach jest mieszanką zapachu derenia i dzikiego bzu.
W owocach berberysu znajdziemy mnóstwo witaminy C. Są doskonałym dodatkiem do herbaty, podnoszą odporność organizmu, polecamy pić przy katarze. Suszone owoce możemy dodawać do musli, posypać na naleśnikach, dodać do herbaty, ciastek, itp.
Berberys jest w 100% naturalny, bez sztucznych dodatków, konserwantów.
Herbata z berberysu
Łyżeczkę owoców zalać przegotowaną wodą o temperaturze 96 st. C. Parzyć 10-15 minut pod przykryciem. Pić 1-2 razy dziennie.
Waga: 100g
barbados (zweryfikowany) –
Bardzo dobry produkt. Nie jest wysuszony na wiór i fantastycznie się komponuje z innymi suszonymi owocami jako dodatek łagodząc ich słodycz.