Kasztany są pozbawione skórki i poddane prażeniu. Wyczuwalna delikatna naturalna słodycz. Kasztany nie są suche, mają delikatnie wilgotne wnętrze, są miękkie, rozpływają się w ustach. W smaku przypominają nieco orzechy. Kasztany marron cenione są szczególnie za słodycz i delikatność.
Kasztany polecamy osobom cierpiącym na celiakię, gdyż są wolne od glutenu. Kasztany zawierają dużo błonnika, doskonale zaspokajają apetyt, a do tego są lekkostrawne. Są nie tylko smaczne ale także wzmacniają organizm i przeciwdziałają infekcjom, są bogate w potas, wapń i magnez oraz witaminy C, B1, B2, B6. Zawierają lecytynę, która poprawia pamięć.
Polecam kasztany jako smaczną, naturalną przekąskę, można je podgrzać w mikrofalówce i spożywać na gorąco. Są doskonałym dodatkiem do dziczyzny i drobiu w każdej konfiguracji – czy tylko jako dodatek, czy jako nadzienie do indyka, dzika, gęsi. Dodajemy do ciast, kremów, ryżu, sałatek.
Skład: kasztany.
Bez sztucznych dodatków, konserwantów.
Bożena (zweryfikowany) –
Pierwszy raz jadłam takie kasztany i zdecydowanie jestem na TAK. Polecam.