Baklava z orzechami włoskimi to najbardziej lubiany deser turecki. Cevızlı Baklava jest przełożona i posypana orzechami laskowymi, pokrojona w małe kwadraty.
Baklawa turecka to cieniutkie warstwy ciasta filo przekładanego posiekanymi orzechami. Ciasto jest pieczone i na koniec oblane słodkim syropem cukrowym.
Aromatyczny, słodki i pożywny deser idealnie pasuje do czarnej tureckiej kawy lub herbaty.
Skład: cukier, mąka pszenna, woda, orzechy włoskie 12%, olej roślinny, jajka, skrobia pszenna, mleko, sól, kwas cytrynowy, ekstrakt słodowy, konserwant E282
Waga: 350g
Dorota (zweryfikowany) –
Jestem mile zaskoczona. O dziwo nie jest tak mocno słodka jak te, które kupowałam do tej pory. Cukier jest, ale nie kole w zęby. Warto kupić.
Dorota (zweryfikowany) –
Dobra. Wilgotna, nieprzesłodzona.