Acuka to gęsta pasta o smaku paprykowo-orzechowym przygotowana ze zmielonych orzechów laskowych i włoskich z przecierem paprykowym i pomidorowym oraz aromatycznymi przyprawami. W Turcji acuka podawana jest do śniadania jako pasta na chleb. Jest to doskonały naturalny i zdrowy przysmak, który dostarcza dużą dawkę energii i nadaje potrawom niepowtarzalny smak
Skład: przecier papryki 50%, przecier pomidorowy, woda, orzech włoski, orzech laskowy, olej słonecznikowy, przyprawy, aromat czosnku, sól, sorbat potasu.
Acuka – pasta z papryki i orzechów rewelacyjnie smakuje jako dodatek do dań z grilla. Do mięsa, do ryb lub do warzyw.
Sposób użycia: Polecamy jako dodatek do przystawek, a także do pieczonego lub grillowanego mięsa i na kanapki. Acuka może być też stosowana jak przyprawa do sosów i gulaszy. Acuka w połączeniu z jogurtem naturalnym tworzy bardzo aromatyczny sos sałatkowy. Doskonale komponuje się także z białym serem.
Skład : przecier paprykowy 50%, przecier pomidorowy, woda, olej słonecznikowy, sól, papryka jalapeno, orzech włoski, orzech laskowy, przyprawy, czosnek, kwas cytrynowy, sorbat potasu.
Waga netto: 310g
Inne nazwy: acika, adżika, adżyka, ajika, adjika
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.