Poznaj wyjątkową czarną herbatę liściastą Mevlana, pochodzącą z najlepszych plantacji Sri Lanki (Cejlonu). To starannie wyselekcjonowane duże liście herbaty, które w połączeniu z delikatnym aromatem bergamotki tworzą harmonijną kompozycję smakową – pełną głębi, elegancji i subtelnej świeżości cytrusów.
Mevlana Tea Goran Tee jest jedną z najbardziej lubianych herbat, swoją popularność zawdzięcza nie tylko doskonałemu smakowi, ale też rygorystycznym metodom produkcji – jest w 98% wolna od pyłów, powstających podczas produkcji herbat łamanych.
Najwyższa jakość liści z Cejlonu
Herbata Mevlana wyróżnia się dużymi, starannie dobranymi liśćmi, które gwarantują bogaty smak i intensywny aromat naparu. Uprawiana na wysoko położonych plantacjach Sri Lanki, czerpie z idealnych warunków klimatycznych, by dostarczyć Ci najlepszych herbacianych doznań.
Subtelny akcent bergamotki
Bergamotka – delikatny dodatek naturalnego aromatu bergamotki nadaje herbacie lekko cytrusowy, orzeźwiający charakter, podkreślając jej głęboki smak.
Pełnia smaku – bogata, aksamitna i nieco słodkawa czarna herbata z nutą bergamotki to doskonały wybór dla miłośników wyrafinowanych kompozycji.
Doskonale zbalansowany aromat – subtelna bergamotka nie przytłacza herbacianej bazy, lecz delikatnie ją uzupełnia, czyniąc każdy łyk niezwykle przyjemnym.
Dla kogo?
Czarna herbata liściasta Mevlana to propozycja dla wszystkich, którzy cenią sobie klasyczne herbaty o głębokim smaku i subtelnych dodatkach. Idealnie sprawdzi się zarówno na poranny zastrzyk energii, jak i na popołudniowy relaks.
Dlaczego warto wybrać herbatę Mevlana?
✔ Pochodzi z renomowanych plantacji Sri Lanki (Cejlonu)
✔ Wysokiej jakości duże liście herbaciane
✔ Subtelny aromat bergamotki
✔ Intensywny, ale zbalansowany smak
Sposób przygotowania
W czajniczku:
do mniejszego czajniczka wsypujemy herbatę liściastą, do dolnego większego czajniczka, wlewamy zimną wodę. Kładziemy mały imbryk na większym i stawiamy demli na kuchenkę, kiedy woda się zagotuje zalewamy liście herbaty, a ubytek wody w dolnym czajniczku uzupełniamy. Napar zaparzamy ok. 20 minut.
Do małej szklaneczki tzw. tulipanka wlewamy czaj z górnego imbryka i uzupełniamy wrzątkiem. W Turcji herbatę podajemy z 1-2 kostkami cukru.
Parzenie w filiżance: dla tradycyjnego naparu proporcje 1 łyżeczka na filiżankę wrzątku i 2-3 minuty parzenia
Składniki: herbata czarna, aromat
Waga netto: 500g
najlepsza herbata –
Bardzo dobra, aromatyczna, duże liście. Polecam
herbata mevlana –
Herbata przepyszna, piękny zapach unosi się podczas parzenia.Podana w tureckich szklaneczkach – poezja.