Nefes 16 powstaje w procesie tradycyjnej, naturalnej fermentacji. Z tego powodu na powierzchni octu może pojawić się osad, zmiana koloru i przezroczysta warstwa zwana „matką octową”, zwłaszcza po otwarciu. Nie są to oznaki zepsucia, ocet może być używany po ponownym przefiltrowaniu. Wymienione wyżej oznaki wskazują, że fermentacja trwa nadal, a ocet nie jest pasteryzowany i filtrowany.
Nefes 16 nie zawiera żadnych dodatków chemicznych ani barwników. Przechowywać w chłodnym miejscu i chronić przed światłem słonecznym.
Skład: woda, ocet jabłkowy, ocet imbirowy, ocet z kurkumy, ocet z głogu, ocet z szyszek piniowych. Do fermentacji użyto miodu.
Stopień kwasowości: 1-5%
Dawkowanie: 1 łyżka stołowa rano i wieczorem (na pusty żołądek)
Zalecany czas stosowania: 6 miesięcy
Pojemność: 500 ml
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.