Pasta sułtana – tradycyjna ziołowa pasta z imbirem i galgantem
Pasta sułtana (Zencefilli bitkisel karışım macun) to tradycyjny turecki produkt ziołowy o słodko-pikantnym smaku. Jej receptura opiera się na naturalnych składnikach, takich jak imbir, galgant (alpinia lekarska) oraz inne aromatyczne przyprawy roślinne.
Produkt inspirowany jest dawną medycyną naturalną i przekazywaną z pokolenia na pokolenie wiedzą o przyprawach używanych w diecie wspierającej codzienne funkcjonowanie organizmu.
Galgant – znany w wielu kulturach jako korzenna przyprawa – był ceniony przez średniowiecznych zielarzy. Św. Hildegarda z Bingen opisywała go jako składnik ważny w tradycyjnej diecie opartej na naturalnych roślinach.
Dzięki wyrazistemu smakowi i bogatej kompozycji ziół, pasta może być ciekawym dodatkiem do napojów
Sposób użycia: 2 łyżeczki pasty spożyć pół godziny przed posiłkiem, popić wodą. Stosować dwa razy dziennie.
Składniki: maltoza, melasa winogronowa, imbir (kłącze), cynamon (kora), kurkuma (kłącze), alpinia lekarska, karob (owoc), goździki (pąki), lukrecja (korzeń), dzika róża, olejek eukaliptusowy, olejek miętowy,
Wartości odżywcze:
Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna 1323 kJ / 316 kcal; Tłuszcz 0,6 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g; Węglowodany 74 g, w tym cukry 57 g; Białko 1,2 g; Sól 0,1 g.
Waga: 400g
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.