Prozdrowotna pasta ziołowa na bazie imbiru i galgantu (alpinii lekarskiej) – pasta sułtana jest tradycyjnym tureckim produktem.
Zencefilli bitkisel karışım macun to ziołowa pasta, smak słodko ostry, znana z właściwości “uzdrawiających”.
Galgant – alpinia lekarska- to jedna z najważniejszych przypraw i zarazem lekarstw na świecie. Żyjąca w średniowieczu święta Hildegarda, widząc w nim przede wszystkim właściwości prozdrowotne, pisała tak: Człowiek, który ma wysoką gorączkę, niech rozkruszy korzeń galgantu i pije ten proszek zalany gorącą wodą. Wysoka gorączka ustąpi. Jeśli ktoś cierpi z powodu bólu kręgosłupa, niech pije galgant z ciepłym winem, a ból ustanie. Jeśli ktoś czuje ból w sercu lub ma słabe serce, niech je galgant, a poczuje się lepiej.
Właściwości pasty imbirowo-ziołowej:
– na górne drogi oddechowe
– przy przeziębieniu
– normuje poziom cukru i cholesterolu
– wspomaga odchudzanie
– wzmacnia serce
– na skurcze żołądka, jelit
– przy niestrawności
Sposób użycia: 2 łyżeczki pasty spożyć pół godziny przed posiłkiem, popić wodą. Stosować dwa razy dziennie.
Skład: miód, syrop z winogron, maltoza, imbir, cynamon, kurkuma, galgant -alpinia lekarska, carob, goździki, lukrecja, dzika róża, olejek eukaliptusowy, olejek miętowy,
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.