Znany na całych Bałkanach sos warzywny ajvar przygotowany z dojrzałej, soczystej czerwonej papryki, bakłażana i aromatycznych przypraw. Warzywa zostały najpierw zgrillowane, a następnie zmielone.
Pikantna pasta ajvar ma konsystencję gładkiego kremu i została przyrządzona według tradycyjnej receptury. Produkt wegański, nie zawiera glutenu ani laktozy. Nie zawiera konserwantów ani barwników. Najlepiej spożyć w ciągu pięciu dni po otwarciu, przechowywać w lodówce. Niewykorzystany ajvar można zamrozić.
Ostra pasta z pieczonej papryki świetnie sprawdzi się jako dodatek do mięs, burgerów, kotletów czy kanapek.
Sposób użycia: Polecamy jako dodatek do przystawek lub do mięsa i ryb oraz na kanapki. Ajvar można też używać jako składnik sosów np. do makaronu oraz jako dodatek do frytek.
Inne nazwy: ajwar, ayvar.
Skład: czerwona papryka 81%, bakłażan 7%, ostra papryka, olej roślinny, cukier, sól, ocet, przyprawy
Waga netto: 360g
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.