Aromatyczny ostry przecier paprykowy “Biber Salcası”, podkreśli smak każdej potrawy. Zrobiony z dojrzałej i soczystej papryki zachwyca zapachem. Sekretem doskonałego smaku tej tureckiej pasty paprykowej jest idealne połączenie ostrości i słodyczy. Przecier paprykowy “Biber Salcası” ma kuszący, intensywny czerwony kolor, mocny paprykowy smak. Produkt wegański, w 100% naturalny. Nie zawiera konserwantów.
Aby pasta po otwarciu długo zachowała świeżość można dodać na wierzch kilka kropli oliwy.
Polecamy do zupy gulaszowej, zupy rybnej, sosów sałatkowych oraz sosów do ryb, a także innych potraw, które nie mogą się obejść bez wyjątkowego smaku czerwonej papryki.
Sposób użycia: Pasta paprykowa “Biber Salcası” stosowana jest najczęściej do przyprawiania dań głównych oraz zup, a także do napełniania pide i borek. Na bazie tej pasty można przyrządzić doskonałe dipy i sosy sałatkowe. Świetnie smakuje rozsmarowana na chlebie lub krakersach oraz jako dodatek do deski wędlin i serów.
Skład : ostra czerwona papryka, sól, kwas cytrynowy
Waga netto:370g
Przepis na Acılı ezme
- 5 pomidorów
- 2 zielone papryki
- 1 cebula
- pęczek pietruszki
- 1 ząbek czosnku
- 0,5 łyżeczki soli
- 1 łyżka suszonej mięty
- 1 łyżka sumaku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka melasy z granatu
- 1 łyżka przecieru paprykowego “Biber Salcası”
Pomidory i paprykę kroimy w drobną kostkę, pietruszkę, cebulę i czosnek drobno siekamy. Cebulę ugniatamy z solą i dodajemy do pokrojonych warzyw.
Przygotowujemy sos: pastę paprykową mieszamy z oliwą z oliwek i melasą z granatu, dodajemy sumak i miętę. Mieszamy wszystko razem.
Sos łączymy z warzywami.
Acılı ezme podajemy do grillowanego mięsa, köfte, kebabów.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.