Kasza brązowa drobna dla diabetyków Köftelik Bulgur. Świetna do kotlecików çiğ köfte.
Kasza bulgur w Polsce jest mało znana, a szkoda gdyż ma mniej kalorii i prawie dwa razy więcej błonnika niż brązowy ryż. Kolejną zaletą kaszy pszennej bulgur jest niski indeks glikemiczny (46), nie powoduje nagłych skoków poziomu cukru we krwi – doskonała dla diabetyków – daje na długo uczucie sytości. Dodatkowo oczyszcza organizm z czynników rakotwórczych, obniża poziom cholesterolu oraz cukru we krwi.
Kasze bulgur doskonale sprawdzą się jako alternatywa kuskusu i ryżu. Polecamy dla osób dbających o linię.
Nie zawiera konserwantów i sztucznych dodatków.
Kasza drobna bulgur doskonale smakuje na słodko oraz jako dodatek do sałatek.
Zalety Kaszy bulgur brązowej
– grubo mielona kasza, która stanowi popularny dodatek do dań
– alternatywa dla kuskusu, ziemniaków, ryżu lub makaronu
– źródło białka i wysokiej jakości węglowodanów złożonych
– nie zawiera cukru
– ma niską zawartość tłuszczu
– ma przyjemny aromat i lekko orzechowy smak
– bardzo szybka i prosta w przygotowaniu
Składniki: kasza bulgur brązowa
Alergen: pszenica (zawiera gluten)
Wartości odżywcze:
Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna 1570 kJ / 371 kcal; Tłuszcz 1,8 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g; Węglowodany 71 g, w tym cukry 0 g; Błonnik 10 g; Białko 13 g; Sól <0,01 g.
Waga: 1kg


Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.