Kasza bulgur w Polsce jest mało znana, a szkoda gdyż ma mniej kalorii i prawie dwa razy więcej błonnika niż brązowy ryż. Kolejną zaletą kaszy pszennej bulgur jest niski indeks glikemiczny (46), nie powoduje nagłych skoków poziomu cukru we krwi – doskonała dla diabetyków – daje na długo uczucie sytości. Dodatkowo oczyszcza organizm z czynników rakotwórczych, obniża poziom cholesterolu oraz cukru we krwi.
Kasze bulgur doskonale sprawdzą się jako alternatywa kuskusu i ryżu. Polecamy dla osób dbających o linię.
Nie zawiera konserwantów i sztucznych dodatków.
Kasza drobna bulgur doskonale smakuje na słodko oraz jako dodatek do sałatek.
Zalety Kaszy bulgur brązowej
– grubo mielona kasza, która stanowi popularny dodatek do dań
– alternatywa dla kuskusu, ziemniaków, ryżu lub makaronu
– źródło białka i wysokiej jakości węglowodanów złożonych
– nie zawiera cukru
– ma niską zawartość tłuszczu
– ma przyjemny aromat i lekko orzechowy smak
– bardzo szybka i prosta w przygotowaniu
Waga: 1kg
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.