Kawa Dibek turecka mokka z ziaren kawy arabica.
Kawa jest produkowana z wysokiej jakości ziaren Arabica i ma delikatny smak. Kawa poddana prażeniu i bardzo drobnemu zmieleniu.
Jej smak wzbogacono śmietanką dzięki czemu kawa nabiera aksamitnego i niepowtarzalnego smaku.
Dodatek przypraw o korzennym smaku nadaje przeciętnej kawie nieprzeciętnego aromatu.
Kawa jest drobno mielona, średnio palona. Hermetycznie zapakowana.
Kawy z dodatkiem przypraw korzennych doskonale komponują się z dodatkiem mleka oraz odrobiną cukru, które podkreślą smak naparu.
Śliczne, tekturowe opakowanie cieszy oczy, kawa będzie doskonałym prezentem.
Parzenie kawy po turecku:
1. Drobno mieloną kawę wsypać do tureckiego tygielka – cezve. Dodać cukier i zalać zimną wodą. Proporcja 2 łyżeczki kawy na 1 małą filiżankę.
2. Zagotować kawę delikatnie mieszając, po czym odstawić na chwilkę z ognia.
3. Ponownie zagotować i wytworzoną pianę zlać do filiżanki.
4. Jeszcze raz zagotować i powoli po ściance filiżanki wlać pozostałość kawy.
5. Czekamy chwilę aż zmielone ziarenka opadną na dno.
6. Podajemy z małą szklaneczkę wody i lokum.
Jesteś ciekawy jaka czeka Cię przyszłość – czytaj z fusów kawy
Skład: kawa arabica mielona, śmietanka
Waga: 250 g
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.