Doskonałej jakości turecka kawa Damla Sakizli z najwyższej jakości ziaren kawy arabica z dodatkiem aromatu mastyksu.
Kawa jest drobno mielona, średnio palona.
Mastyks zwany także “Łzami Chios” to miękka, aromatyczna żywica naturalna z drzewa pistacji kleistej. Aromat mastyksu jest świeży i intensywny, przypomina zapach sosny lub lukrecji.
Kawa jest hermetycznie zapakowana.
Śliczne, tekturowe opakowanie cieszy oczy, kawa będzie doskonałym prezentem.
Parzenie kawy po turecku:
1. Drobno mieloną kawę wsypać do tureckiego tygielka – cezve. Dodać cukier i zalać zimną wodą. Proporcja 2 łyżeczki kawy na 1 małą filiżankę.
2. Zagotować kawę delikatnie mieszając, po czym odstawić na chwilkę z ognia.
3. Ponownie zagotować i wytworzoną pianę zlać do filiżanki.
4. Jeszcze raz zagotować i powoli po ściance filiżanki wlać pozostałość kawy.
5. Czekamy chwilę aż zmielone ziarenka opadną na dno.
6. Podajemy z małą szklaneczkę wody i lokum.
Jesteś ciekawy jaka czeka Cię przyszłość – czytaj z fusów kawy!
Skład: kawa arabica mielona, śmietanka, aromat mastyksu, kakao
Waga: 250 g
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.