Doskonałej jakości turecka kawa Damla Sakizli z najwyższej jakości ziaren kawy arabica z dodatkiem aromatu mastyksu.
Kawa jest drobno mielona, średnio palona.
Mastyks zwany także „Łzami Chios” to miękka, aromatyczna żywica naturalna z drzewa pistacji kleistej. Aromat mastyksu jest świeży i intensywny, przypomina zapach sosny lub lukrecji.
Kawa jest hermetycznie zapakowana.
Śliczne, tekturowe opakowanie cieszy oczy, kawa będzie doskonałym prezentem.
Parzenie kawy po turecku:
1. Drobno mieloną kawę wsypać do tureckiego tygielka – cezve. Dodać cukier i zalać zimną wodą. Proporcja 2 łyżeczki kawy na 1 małą filiżankę.
2. Zagotować kawę delikatnie mieszając, po czym odstawić na chwilkę z ognia.
3. Ponownie zagotować i wytworzoną pianę zlać do filiżanki.
4. Jeszcze raz zagotować i powoli po ściance filiżanki wlać pozostałość kawy.
5. Czekamy chwilę aż zmielone ziarenka opadną na dno.
6. Podajemy z małą szklaneczkę wody i lokum.
Jesteś ciekawy jaka czeka Cię przyszłość – czytaj z fusów kawy!
Składniki: specjalna palona kawa po turecku CASVAA, chleb świętojański, naturalna guma mastyksowa, śmietanka mleczna
Informacja o alergenach: może zawierać mleko i produkty mleczne
Wartości odżywcze:
Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna 1865 kJ / 446 kcal; Tłuszcz 22,3 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,05 g; Węglowodany 43,95 g, w tym cukry 17,95 g; Białko 7,05 g.
Wartość odżywcza w jednej porcji* produktu: Wartość energetyczna 373 kJ / 89,2 kcal; Tłuszcz 4,46 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,21 g; Węglowodany 8,79 g, w tym cukry 3,59 g; Białko 1,41 g.
*jedna porcja = 20g
Waga: 250 g
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.