Ottomańska kawa ekspresowa dla prawdziwych koneserów tego trunku. Kawa jest wyważoną kombinacją czarnej tureckiej kawy, kawy menengic z pistacji oraz kardamonu. Wszystkie te smaki łączą się ze sobą, przenikają nawzajem tworząc niezwykle aksamitną, delikatną kompozycję.
Sposób przygotowania:
Parzenie kawy w tygielku
Kawę wsypujemy do specjalnego tygielka – cezve. Można dodać cukier i zalewamy zimną wodą. Proporcja 1 łyżka kawy na 1 filiżankę.
Zagotowujemy lekko mieszając, po czym odstawiamy z ognia i przelewamy do filiżanki.
Składniki: zabielacz do kawy [(syrop glukozowy, olej kokosowy (całkowicie uwodorniony), stabilizatory (wodorofosforan potasu E340(ii), polifosforan sodu E452(i))), białko mleka, emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych E471*), barwnik (karotenoidy E160a)], pistacje turpentynowe (22%), turecka kawa [mielona] (14%), cukier, substancje zagęszczające (mączka chleba świętojańskiego E410, guma guar E412), kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, aromat (kardamon)
*pochodzenia roślinnego
Informacje o alergenach: Produkt zawiera pochodne mleka i pistacje.
Wartości odżywcze:
Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna 2070 kJ / 495 kcal; Tłuszcz 25 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 21 g; Węglowodany 57 g, w tym cukry 14 g; Białko 9,5 g; Sól 0 g.
Waga: 200 g
Zofia –
Kawa SUPER POLECAM