Pyszna konfitura z owoców dzikiej róży będzie doskonałym dodatkiem do potraw i deserów. Aromatyczne walory i uniwersalne zastosowanie konfitury czynią ją jednym z najbardziej popularnych dodatków w kuchni. Konfitura z dzikiej róży najlepiej smakuje jako smaczne smarowidło. Zastosuj ją do włoskiego chleba, placuszków czy gofrów. Będzie doskonałym dodatkiem do potraw i deserów. Interesująco smakuje w połączeniu z białym serem.
Owoc dzikiej róży oprócz walorów smakowych, ma również wiele właściwości zdrowotnych:
– zawiera mnóstwo witaminy C – 10 razy więcej niż czarna porzeczka
– działa przeciwutleniająco i chroni organizm przez wolnymi rodnikami
– wzmacnia odporność organizmu, by lepiej obronił się przed infekcjami
Skład: cukier, syrop glukozowy, owoce dzikiej róży 15%, substancja zagęszczająca: pektyna, kwas cytrynowy, pirosiarczyn sodu
Waga: 380g
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.