Turecka konfitura morelowa „Kayisi Reҫeli”
Owocowe konfitury są podstawą tureckiego śniadania. Mają lejącą konsytencję podobną do miodu (w Turcji chleb maczamy w konfiturze) i są bardzo słodkie. Sekretem ich doskonałego smaku są starannie wyselekcjonowane dojrzałe owoce, z których przygotowana jest konfitura, dobrane w idealnej proporcji: 35g owoców na 100g
Składniki: morele (35%), cukier, syrop glukozowy, kwas: kwas cytrynowy, środek żelujący – pektyna, konserwant: pirosiarczyn sodu. Przygotowane z 35 g owoców na 100g. Całościowa ilość cukru – 66g na 100g.
Wartości odżywcze:
Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna 1217 kJ / 286 kcal; Tłuszcz 0 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g; Węglowodany 72 g, w tym cukry 66 g; Białko 0 g; Sól 0 g.
Waga: 380g
Tureckie konfitury polecam na śniadanie na bagietkę lub croissant, także do ciast, naleśników, również jako nadzienie do ciasteczek z ciasta francuskiego – palce lizać


Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.