Turecka konfitura pomarańczowa z cząstkami owoców
Owocowe konfitury są podstawą tureckiego śniadania. Mają lejącą konsytencję podobną do miodu (w Turcji chleb maczamy w konfiturze) i są bardzo słodkie. Sekretem ich doskonałego smaku są starannie wyselekcjonowane dojrzałe owoce, z których przygotowana jest konfitura.
Tureckie konfitury polecam na śniadanie na bagietkę lub croissant, także do ciast, naleśników, również jako nadzienie do ciasteczek z ciasta francuskiego – palce lizać
Składniki: syrop glukozowo-fruktozowy, pomarańcze, cukier, kwas (kwas cytrynowy E330), substancja żelująca (pektyna E440), 35g owoców na 100g
Wartości odżywcze:
Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna 1254 kJ / 300 kcal; Tłuszcz 0 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g; Węglowodany 73 g, w tym cukry 71 g; Białko < 0,5 g; Sól 0,02 g.
Waga: 380g


Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.