Konfitura powstaje z ręcznie zbieranych płatków róż, starannie selekcjonowanych, aby zachować ich naturalny kolor i unikatowy zapach.
Jak wykorzystać w kuchni?
Konfitura z płatków róży jest niezwykle uniwersalna. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do pieczywa, naleśników, rogalików czy tostów. Jej kwiatowy charakter pięknie podkreśli smak ciast, tortów i deserów – idealnie pasuje do sernika, kremów czy lodów waniliowych. W kuchni tureckiej często serwowana jest do herbaty, a także jako element wykwintnych śniadań i słodkich przystawek. Można ją również wykorzystać do nadziewania ciasteczek i roladek, nadając wypiekom elegancki charakter.
Składniki: syrop glukozowy, cukier, płatki róży 5%, zakwaszacz: kwas cytrynowy, regulator żelowości: pektyna, środek konserwujący: pirosiarczyn sodu
Wartości odżywcze:
Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna 1222 kJ / 287 kcal; Tłuszcz 0 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g; Węglowodany 72 g, w tym cukry 67 g; Białko 0 g; Sól 0 g.
Waga: 380g


Grzegorz Gawroński (zweryfikowany) –
mega pyszny syrop, polecam miłośnikom produktów z róży