Konfitura z płatków róż pachnie dzieciństwem, latem i szczęściem.
Sekretem jej doskonałego smaku są starannie wyselekcjonowane płatki róży damasceńskiej – zawartość aż 50%, wybrano te najbardziej aromatyczne. Im bardziej pachną, tym lepszy smak posiada konfitura.
Płatki róży są źródłem wielu witamin i minerałów: zawierają flawonoidy, antocyjany, garbniki i olejek eteryczny, przetwory z płatków róży są nieocenione przy niestrawności, bólach gardła. Rozgrzewamy się nimi także w chłodne jesienne lub zimowe popołudnia.
Składniki: róża damasceńska 50%, cukier, regulator kwasowości: naturalny kwas cytrynowy
50g płatków róży na 100g produktu, 62g cukru na 100g produktu,
Wartości odżywcze:
Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna 1105 kJ / 260 kcal; Tłuszcz 0 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g; Węglowodany 65 g, w tym cukry 62 g; Białko 0 g; Sól 0 g.
Waga: 240g
Konfitura z róży jest idealna jako dodatek do herbaty. Wspaniale nadaje się do smarowania biszkoptu na tort. Polecamy na śniadanie na bagietkę lub croissant, także do ciast, naleśników, również jako nadzienie do ciasteczek z ciasta francuskiego.
konfitura różana –
Polecam dla fanów różanych przysmaków, bardzo smaczna