Konfitura z płatków róż pachnie dzieciństwem, latem i szczęściem.
Sekretem jej doskonałego smaku są starannie wyselekcjonowane płatki róży damasceńskiej – zawartość aż 50%, wybrano te najbardziej aromatyczne. Im bardziej pachną, tym lepszy smak posiada konfitura.
Płatki róży są źródłem wielu witamin i minerałów: zawierają flawonoidy, antocyjany, garbniki i olejek eteryczny, przetwory z płatków róży są nieocenione przy niestrawności, bólach gardła. Rozgrzewamy się nimi także w chłodne jesienne lub zimowe popołudnia.
Skład: płatki róży damasceńskiej 50%, cukier, syrop glukozowo-fruktozowy, kwas cytrynowy
Konfitura z róży jest idealna jako dodatek do herbaty. Wspaniale nadaje się do smarowania biszkoptu na tort. Polecamy na śniadanie na bagietkę lub croissant, także do ciast, naleśników, również jako nadzienie do ciasteczek z ciasta francuskiego.
konfitura różana –
Polecam dla fanów różanych przysmaków, bardzo smaczna