Syrop różany z ekstraktu z płatków róży damasceńskiej – 30% – w czasach starożytnych znany pod nazwą Ambrozja, nazywany eliksirem bogów
Sekretem jego doskonałego smaku są starannie wyselekcjonowane płatki róży damasceńskiej – zawartość aż 30%, wybrano te najbardziej aromatyczne.
Płatki róży są źródłem wielu witamin i minerałów: zawierają flawonoidy, antocyjany, garbniki i olejek eteryczny, przetwory z płatków róży są nieocenione przy niestrawności, bólach gardła. Rozgrzewamy się nimi także w chłodne jesienne lub zimowe popołudnia.
Skład: ekstrakt róży damasceńskiej 30%, syrop glukozowo-fruktozowy, cukier, kwas cytrynowy
Syrop różany jest idealny jako dodatek do herbaty. Wspaniale nadaje się do smarowania biszkoptu na tort. Polecamy na śniadanie na bagietkę lub croissant, także do ciast, naleśników.
Zofia –
Jest pyszny