Konfitura z płatków róż dla diabetyków pachnie dzieciństwem, latem i szczęściem.
Sekretem jej doskonałego smaku są starannie wyselekcjonowane płatki róży – zawartość aż 40%, wybrano te najbardziej aromatyczne. Im bardziej pachną, tym lepszy smak posiada konfitura.
Nie zawiera cukru.
Płatki róży są źródłem wielu witamin i minerałów: zawierają flawonoidy, antocyjany, garbniki i olejek eteryczny, przetwory z płatków róży są nieocenione przy niestrawności, bólach gardła. Rozgrzewamy się nimi także w chłodne jesienne lub zimowe popołudnia.
Skład: płatki róży 40%, sorbitol, sucha fruktoza, pektyna, kwas cytrynowy, sorbinian potasu
Konfitura z róży jest idealna jako dodatek do herbaty. Wspaniale nadaje się do smarowania biszkoptu na tort. Polecamy na śniadanie na bagietkę lub croissant, także do ciast, naleśników, również jako nadzienie do ciasteczek z ciasta francuskiego.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.