Turecki keczup wersja acili jest ostrzejszy od polskich odpowiedników, bardziej wyrazisty, bardziej intensywny, wyśmienity dodatek do mięs z grilla. Na bazie doskonałej jakości pomidorów.
Używać na kanapki, do sosów, jako dodatek do kuskusu, jajecznicy, do gulaszów, do mięsa grillowanego, smażonego lub pieczonego.
Składniki: puree pomidorowe, cukier, glukoza, ocet, skrobia modyfikowana, sól, aromat (naturalny aromat przyprawowy), cebula w proszku, czosnek w proszku, sok z ostrej papryki, konserwant (sorbinian potasu, benzoesan potasu),
Wartości odżywcze;
Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna 433 kJ / 103 kcal; Tłuszcz 0,1 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g; Węglowodany 23 g, w tym cukry 20 g; Białko 1 g; Sól 3 g.
Dzienne zapotrzebowanie w jednej porcji* produktu: 15 kalorii; Tłuszcz 0g (0%**); Sód 960mg (40%**); Węglowodany 3g (1%**); Białko 0g (0%**)
Nie jest znaczącym źródłem tłuszczów nasyconych, tłuszczów trans, cholesterolu, błonnika pokarmowego, dodanych cukrów, witaminy D, wapnia, żelaza i potasu
*jedna porcja = 15g
**% = procent dziennego zapotrzebowania
Waga: 400g


Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.