Doskonałej jakości turecka cieciorka „Nohut”. Ziarna cieciorki są smaczne, zdrowe, lekkostrawne i sycące polecamy ją jako urozmaicenie diety.
Ciecierzyca zawiera dużą ilość białka i z powodzeniem zastępuje mięso w diecie.
Cieciorkę używamy do zrobienia pasty hummus, można dodawać do zup, sałatek, doskonała do robienia kotlecików.
Skład: ziarna cieciorki
Składniki sałatki z cieciorką
1 szklanka ugotowanej cieciorki
kilkanaście pomidorków koktajlowych czerwonych lub żółtych
1 nieduża cebula biała lub czerwona
pęczek natki pietruszki drobno posiekany
pół szklanki świeżej mięty drobno posiekanej
szczypta tureckiej ostrej papryki pul biber
sól, pieprz i słodka lub ostra papryka do smaku
dressing do sałatki z cieciorką: 2 łyżki oliwy z oliwek, 2 łyżeczki melasy z granatów i kilka kropel soku z cytryny . Wszystkie składniki mieszamy ze sobą i odstawiamy na minimum 10 minut do lodówki.
Kolorowa i zdrowa sałatka z cieciorką – przepis
Pomidorki koktajlowe przekroić na 4 części. Miętę i natkę pietruszki drobno posiekać. Cebule pokroić w drobną kostkę.
Połączyć ze sobą wszystkie składniki, doprawić solą, pieprzem i mieloną papryką.
Na około 10 minut przed podaniem polać sałatkę dressingiem i delikatnie wymieszać.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.