Turecki makaron o kształcie mięsistych, prostokątnych nitek lub wąskich wstążek. Wyprodukowany z najlepszej jakości tureckiej pszenicy uprawianej na polach Anatolii.
W kuchni tureckiej Erişte często używa się jako dodatek do zup.
Sposób przyrządzenia: Zagotuj 1L wody i dodaj sól. Do wrzącej wody dodaj makaron i gotuj przez 11-12 minut, od czasu do czasu mieszając. Po odcedzeniu podawaj na gorąco z roztopionym masłem.
Zastosowanie:
Polecamy do sosów warzywnych, z dodatkiem świeżych ziół smakuje wyśmienicie.
Składniki: mąka pszenna, woda, całe jajka w proszku (0,9%), sól
Wartości odżywcze:
Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna 1503 kJ / 355 kcal; Tłuszcz 1,7 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g; Węglowodany 70 g, w tym cukry 2,6 g; Białko 12 g; Sól 0,9 g.
Waga: 400g


Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.