100% naturalna melasa: wyprodukowana z dojrzałych granatów bez dodatku cukru, wody, czy konserwantów.
Melasa powstaje z ręcznie zbieranych owoców, które długo gotuje się na wolnym ogniu. Do wyrobu wykorzystuje się specjalną odmianę owoców granatu, nazywaną cin narı, która hodowana jest specjalnie z myślą o produkcji melasy.
Na sklepowych półkach znajdziesz wiele tańszych produktów imitujących oryginalną melasę, ich skład to długa lista dodatków i konserwantów. Radzimy dokładnie przestudiować etykietę.
Do czego używać nar ekşisi?
– do świeżej sałaty, surówek – doskonale pogłębi ich smak,
– jako przyprawa do sosów,
– do marynat mięsnych,
– bardzo dobrze komponuje się z przecierem pomidorowym, doskonały do zupy pomidorowej,
– do ciast, naleśników, deserów,
– do herbaty zamiast cytryny.
Skład: 100% skoncentrowanego soku z owoców granatu
Wartości odżywcze:
Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna 1239 kJ / 292 kcal; Tłuszcz 0,1 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone <0,05 g; Węglowodany 71,7 g, w tym cukry 53,4 g; Białko 1 g; Sól 0,6 g.
Waga: 330g / 250ml
Marka: Fersan
Wyprodukowano w Turcji.


Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.