Ta baklawa z pistacjami zachwyca przede wszystkim kontrastem tekstur. Dolna warstwa ciasta jest przyjemnie wilgotna – nasiąknięta aromatycznym syropem. Wierzchnie warstwy ciasta filo pozostają cudownie chrupiące, łamiąc się lekko przy każdym kęsie.
W środku nadziewana pistacjami w swojej najlepszej formie – świeżo mielone i lekko prażone, by podkreślić ich głęboki, orzechowy smak.
Baklawa z pistacjami to deser, który jest idealny do mocnej kawy, herbaty z kardamonem albo jako oryginalna alternatywa dla codziennych słodkości.
Składniki: cukier, mąka pszenna, woda, oleje roślinne (palmowy, rzepakowy, słonecznikowy, bawełniany), aromat masła, barwnik beta-karoten, pistacje, skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana, ocet, lecytyna sojowa, kwas cytrynowy, pektyna.
Waga: 3 x 30g = 90g
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.