Naturalne źródło błonnika i energii! Idealne połączenie tahini i melasy winogronowej.
Turecka pasta chałwowa Tahin pekmez to smaczna kompozycja syropu winogronowego z pastą sezamową. Pasta jest gęsta oraz nie zawiera cukru. Swoim smakiem przypomina chałwę.
Przepyszna i naturalna, w sam raz na śniadanie.
Pekmez w Turcji traktowany jako źródło młodości, uważa się, że ma więcej wartości odżywczych niż miód, zawiera wapń, potas, żelazo i witaminy z grupy B.
Tahin to zmielone ziarna sezamu w postaci gęstej pasty o smaku sezamowo-orzechowym.
Sposób użycia:
W Turcji pastą Tahini z winogronem smarujemy kanapki lub tosty, jest to pyszny smakołyk w 100% naturalny, dostarcza dużą dawkę energii, świetny dla dzieci jako alternatywa słodyczy.
Aromatyczna, kremowa pasta to doskonały dodatek do naleśników, omletów, lodów i deserów – albo po prostu przepyszna słodkość, którą możesz wyjadać łyżeczką prosto ze słoika!
Składniki: melasa z winogron 60% (produkowana z winogron), pasta sezamowa 40% (produkowana z nasion sezamu)
Informacje o alergenach: W poszukiwaniu alergenów spójrz na pogrubione składniki. Może zawierać śladowe ilości orzechów laskowych i orzeszków ziemnych.
Wartości odżywcze:
Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna 1804 kJ / 449 kcal; Tłuszcz 25,6 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,3 g; Węglowodany 43 g, w tym cukry 37,6 g; Błonnik 5,4 g; Białko 10,1 g; Sól 0,2 g.
Waga: 350g
Marcin –
Genialny i zdrowy dodatek do śniadania na słodko i kawy . Nie wiem jak mogłem przeżyć tyle lat przed wizytą w Turcji nie znając tego smaku.