Az Acili Sucuk delikatnie ostry w Turcji jest tak samo popularny jak u nas kiełbasa czy szynka, spożywany w ogromnych ilościach zazwyczaj w wersji podsmażanej na śniadanie lub jako dodatek do pizzy, lahmacun. Sucuk spotkamy w różnych wariantach, które różnią się pikantnością oraz zawartością tłuszczu. Ta aromatyczna kiełbasa uważana za specjalność kuchni tureckiej.
Sposób użycia: Sucuk polecamy jako dodatek do jajecznicy, pizzy, lahmacun.
Najprostsze przygotowanie Sucuk:
Z sucuka ściągamy flaczek i kroimy kiełbasę na plastry o grubości ok 2mm. Wrzucamy sucuk na rozgrzana patelnię i zraszamy plastry kiełbasy wodą. Smażymy na małym ogniu z dwóch stron. Plasterki będą się zwijać do środka.
Skład: wołowina, tłuszcz wołowy, sól, przyprawy, dekstroza, maltodekstryna, askorbinian sodu, E621, E250, kwas cytrynowy, ekstrakt przypraw, kwas cytrynowy
Waga netto: 500g
Inne nazwy: sujuk lub soudjouk
Importer: Turecki Sklep
Produkt Halal
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.