Oliwki Kalamata to klasyka kuchni śródziemnomorskiej – idealne do sałatek, zwłaszcza greckiej, do pizzy, makaronów, przekąsek, mięs i serów. Ich wyjątkowy, głęboki smak doskonale komponuje się z oliwą, serem feta i świeżymi ziołami. Produkt jest w pełni naturalny, bez sztucznych barwników i aromatów, odpowiedni dla wegan i wolny od GMO.
Zastosowanie: jako przekąska, dodatek do sałatek, dań głównych, makaronów, pizzy i przystawek.
Składniki: oliwki z pestką Kalamata (55,5%), woda, sól morska, kwas mlekowy (regulator kwasowości).
Alergeny: produkt może zawierać śladowe ilości orzechów. Zawiera pestki.
Wartości odżywcze:
Wartość odżywcza w 100 g produktu: wartość energetyczna 746 kJ / 179 kcal; tłuszcz 17 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,1 g; węglowodany 3,7 g, w tym cukry 0 g; błonnik 2,5 g; białko 1,2 g; sól 2,9 g.
Masa netto: 360 g.
Masa po odsączeniu: 200 g.


Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.