Turecka herbata jabłkowa zwana elma cayi jest jednym z najpopularniejszych napojów w Turcji. Osoby, które były w Turcji doskonale ją znają z bazarów i tureckich ulic, gdzie turyści w upalne dni częstowani są tą pyszną herbatą dla orzeźwienia. Jabłkowa herbata instant jest doskonałym napojem dla całej rodziny, do jej przygotowania wystarczy szklanka zimnej lub ciepłej wody i możemy delektować się smakiem dojrzewających w słońcu jabłek.
Sposób użycia:
Do kubka wsypujemy 2-3 łyżeczki herbaty i zalewamy gorącą lub zimną wodą.
Herbatę jabłkową instant możemy także dodawać do ciast, galaretek, puddingów.
Składniki: cukier, kwas cytrynowy, aromat zielonego jabłka, regulator kwasowości wodorowęglan sodu, środek przeciwzbrylający fosforan trójwapniowy, witamina C, barwnik karmel
Wartości odżywcze:
Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna 1654 kJ / 395 kcal; Tłuszcz 0 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g; Węglowodany 92 g, w tym cukry 92 g; Białko 0 g; Sól 0 g.
Wartość odżywcza w jednej porcji* produktu: Wartość energetyczna 165 kJ / 39 kcal; Tłuszcz 0 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g; Węglowodany 9,2 g, w tym cukry 9,2 g; Białko 0 g; Sól 0 g.
*jedna porcja = 10g proszku + 200ml wody
Waga: 250g


herbata jabłkowa –
Herbata jabłkowa to wspomnienie wakacji w Turcji.
Darek (zweryfikowany) –
super odświeżający smak. polecam