Papryka łagodna Pul Biber tatli w płatkach produkowana według tradycyjnej receptury. Dzięki powolnemu suszeniu pul biber nabiera wilgotną konsystencję oraz wzbogaca swój smak.
Barwa Pul Biber zależy od czasu suszenia, im dłuższy tym przyprawa jest ciemniejsza.
Do czego używać papryki Pul Biber?
✔️ natrzyj przyprawą dowolne mięso przed pieczeniem lub grillowaniem. Uzyskasz nie tylko wspaniały smak, ale również piękny kolor!
✔️ przyprawiaj zupy, sosy, gulasze i makarony.
✔️ dodawaj do sosów pomidorowych na pizzę lub zapiekanki.
✔️ dodaj odrobinę do porannej jajecznicy lub smażonych jajek.
✔️ ozdabiaj czerwonymi płatkami papryki kanapki i tartinki.
✔️ posyp nim tosty z awokado lub twarożkiem.
✔️ wypróbuj w marynacie do ryb i owoców morza.
✔️ posyp nim grillowane warzywa np. bakłażana czy kukurydzę.
✔️ przyprawiaj gotowany ryż.
Skład: papryka płatki, olej roślinny, sól
Waga: 150g
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.