Aromatyczny przecier paprykowy „Biber Salcası”, podkreśli smak każdej potrawy. Zrobiony z dojrzałej i soczystej papryki zachwyca zapachem. Sekretem doskonałego smaku tej tureckiej pasty paprykowej jest idealne połączenie ostrości i słodyczy. Przecier paprykowy „Biber Salcası” ma kuszący, intensywny czerwony kolor, mocny paprykowy smak. Produkt wegański, w 100% naturalny. Nie zawiera konserwantów.
Aby pasta po otwarciu długo zachowała świeżość można dodać na wierzch kilka kropli oliwy.
Polecamy do zupy gulaszowej, zupy rybnej oraz innych potraw, które nie mogą się obejść bez wyjątkowego smaku czerwonej papryki.
Sposób użycia: Pasta paprykowa „Biber Salcası” stosowana jest najczęściej do przyprawiania dań głównych oraz zup, a także do napełniania pide i borek. Na bazie tej pasty można przyrządzić doskonałe dipy i sosy sałatkowe. Świetnie smakuje rozsmarowana na chlebie lub krakersach oraz jako dodatek do deski wędlin i serów.
Skład: czerwona papryka 97%, sól, kwas cytrynowy.
Waga netto: 190g
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.