Pyszne greckie zielone oliwki. Zielone oliwki mają charakterystyczny gorzkawy posmak połączony z wyważoną słonością.
Zielone oliwki z rejonu Kalives Halkidiki, dzięki stosunkowo małej pestce, a dużo ilości miąższu, najlepiej nadają się do drylowania. Przez wielu smakoszy uznawane za najlepsze zielone oliwki.
Duże, mięsiste oliwki zaraz po zebraniu są pozbawiane pestki, następnie trafiają do solanki.
Są pyszne, delikatnie słone. Rozpływają się w ustach!
Doskonałe jako samodzielna przekąska, ale również dodatek do sałatek, koktajli, białych serów (najczęściej kozich i owczych) lub nadzienie pizzy.
Składniki: zielone oliwki, woda, sól, kwas cytrynowy, kwas mlekowy
Waga netto: 700g
Waga netto bez zalewy: 360g
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.