Ottomańska kawa dla prawdziwych koneserów tego trunku. Kawa jest wyważoną kombinacją czarnej tureckiej kawy, kawy menengic z pistacji oraz kardamonu. Wszystkie te smaki łączą się ze sobą, przenikają nawzajem tworząc niezwykle aksamitną, delikatną kompozycję.
Sposób przygotowania:
Parzenie kawy w tygielku
Kawę wsypujemy do specjalnego tygielka – cezve. Można dodać cukier i zalewamy zimną wodą. Proporcja 2 łyżeczki kawy na 1 filiżankę.
Zagotowujemy lekko mieszając, po czym odstawiamy z ognia i przelewamy do filiżanki.
Skład: zabielacz do kawy (syrop glukozowy, olej kokosowy, stabilizatory), białko mleka, emulgator, barwnik, dzikie pistacje menengic (22%), turecka kawa mielona (14%), cukier, substancje zagęszczające, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, kardamon (aromat)
Waga: 200 g
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.