Pyszne greckie zielone oliwki z migdałem. Zielone oliwki mają charakterystyczny gorzkawy posmak połączony z wyważoną słonością.
Zielone oliwki z rejonu Kalives Halkidiki, dzięki stosunkowo małej pestce, a dużo ilości miąższu, najlepiej nadają się do nadziewania. Przez wielu smakoszy uznawane za najlepsze zielone oliwki.
Zielone oliwki z migdałem to niebywałe połączenie goryczki oliwkowej ze słodkawym smakiem migdała.
Duże, mięsiste oliwki zaraz po zebraniu są pozbawiane pestki, następnie nadziewane migdałem, na koniec trafiają do solanki.
Są pyszne, chrupiące, delikatnie słone. Rozpływają się w ustach!
Doskonałe jako samodzielna przekąska, ale również dodatek do sałatek, koktajli, białych serów (najczęściej kozich i owczych) lub nadzienie pizzy.
Składniki: zielone oliwki, migdały, woda, sól, kwas cytrynowy, kwas mlekowy
Waga netto: 700g
Waga netto bez zalewy: 400g
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.