Tarhana uznawana jest za bardzo zdrową i pożywną zupę, podawana przy przeziębieniu czy osłabieniu. Tarhana to zupa o specyficznym smaku, rozgrzewająca.
Składniki:
tarhana 58% (mąka pszenna, jogurt, pasta paprykowa, pasta pomidorowa, cebula, drożdże, sól)
mąka pszenna, sól, skrobia, kwas cytrynowy, czerwona papryka, aromat, suszona cebula, suszona mięta, ostra papryka, cukier, olej roślinny, śmietanka w proszku, jajka w proszku, seler, ziemniaki.
Sposób przygotowania na 1 osobę:
2 ząbki czosnku siekamy, w garneczku podsmażamy na oliwie. Dodajemy łyżeczkę koncentratu pomidorowego, mieszamy, chwilę razem przesmażamy. Następnie dodajemy 1 łyżeczkę tarhany, 1,5 szklanki wody. Mieszamy. Czekamy aż się zagotuje. Gotowe.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.