Najlepsza delikatna w smaku oliwa! Dodawana jest do sałatek, gotowania i pieczenia – powszechnie używana w tureckich domach, restauracjach i tawernach. To typowo turecka oliwa!
Oliwa ta jest wytwarzana ze specjalnie wyselekcjonowanych, najlepszych gatunków oliwek, które są ręcznie zbierane w południowej Turcji.
Charakteryzuje się pięknym złotym kolorem, bogatym owocowym smakiem, lekką nutą goryczy i delikatnym pikantnym finiszem.
Komili, to marka szczycąca się ponad 140 letnia tradycją tłoczenia oliwy.
Już w 1878r. oliwa Komili dostarczana była do pałacu osmańskiego sułtana. Od tego czasu cieszy się uznaniem w całej Turcji, z powodzeniem łącząc tradycję i doświadczenie z nowoczesnymi procesami uprawy oraz tłoczenia oliwy.
Wyprodukowano w Turcji.
Skład: 100% oliwa Extra Virgin z pierwszego tłoczenia na zimno
Kwasowość: do 0,8%
Pojemność: 500ml
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.