Pyszny mix greckich zielonych oraz czarnych oliwek z pestką.
Zielone oliwki Kalamata mają charakterystyczny gorzkawy posmak połączony z wyważoną słonością.
Oliwki czarne Kalamata są duże, mają naturalny ciemnofioletowy kolor, kształt migdała, ich miąższ jest bardzo mięsisty.
Oliwki z rejonu Kalives Halkidiki mają stosunkowo małe pestki, a dużą ilość miąższu. Przez wielu smakoszy uznawane za najlepsze zielone oliwki.
Oliwki są pyszne, miękkie, delikatnie słone. Rozpływają się w ustach!
Doskonałe jako samodzielna przekąska, ale również dodatek do sałatek, koktajli, białych serów (najczęściej kozich i owczych) lub nadzienie pizzy.
Składniki: zielone oliwki Kalamata, czarne oliwki Kalamata, woda, sól, ocet, oliwa
Waga netto: 700g
Waga netto bez zalewy: 400g
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.