Papryka czerwona grillowana w zalewie to tradycyjny turecki przysmak. Papryka zachowuje swoje bogactwo witamin, a zanurzona w zalewie z dodatkiem octu… zyskuje dodatkowy aromat i smak. Płaty papryki są mięsiste, delikatne, miękkie.
Grillowana papryka najczęściej podawana jest jako przekąska, składnik sałatek, dodatek do pizzy lub kanapek. Doskonale sprawdzi się także jako baza do sosów i past, także w towarzystwie mięsa.
Składniki: papryka, woda, cukier, ocet, sól, czosnek, stabilizator (chlorek wapnia)
Wartości odżywcze:
Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna 121 kJ / 29 kcal; Tłuszcz 0,4 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g; Węglowodany 4,8 g, w tym cukry 4,2 g; Białko 1 g; Sól 1,5 g.
Waga z zalewą: 350 g
Waga bez zalewy: 210 g


Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.