Ser krowi wyrabiany według tradycyjnej receptury. To bardzo lubiany rodzaj sera tureckiego. Bardzo zbliżony do sera typu feta. Ser ma zwartą konsystencję, nie rozpada się podczas krojenia, smak delikatnie słony.
Doskonały do sałatek, tureckich börkow, pidy, kotletow mielonych jako kaşarlı köfte.
Składniki: pasteryzowane mleko krowie, sól, podpuszczka mikrobiologiczna, kultury kwasu mleklwego,
Zawartość tłuszczu 45%
Wartości odżywcze:
Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna 1065 kJ / 257 kcal; Tłuszcz 20,5 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 13,9 g; Węglowodany 0,6 g, w tym cukry 0,6 g; Białko 17,8 g; Sól 2,8 g.
Waga: 200g
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.